ZEG MAAR DAG TEGEN KOPERACHTIGE KLEUREN

Als het gaat om haarkleuring (en het behouden van de juiste toon), dan zijn blondines en brunettes hetzelfde: ze delen dezelfde terechte angst: koperachtig; warm gele of koperachtige tinten, al binnen enkele weken na de kleuring. Help! Hoe is dit mogelijk? En wat kunnen we doen om te voorkomen dat die goed gevoede zijdeachtige tint van vers gekleurde lokken verloren gaat?

ALS EERSTE, WAT IS HET?

Koperachtig verwijst naar de ongewenste warme, gele of oranje tinten die in gekleurd haar verschijnen. Over het algemeen kan iedereen die geblondeerd haar heeft, of highlights heeft aangebracht of zelfs haar tot platinablond heeft geverfd, deze ongewenste look in hun lokken overkomen. Het komt vaker voor bij donker haar. Brunettes zullen een diep oranje verkleuring zien, vergelijkbaar met koper, terwijl (platina) blondines meer warme gele tinten zullen krijgen.

HOE KOMT HET?

Een overgang van donker haar naar blond vereist een noodzakelijk blondeerproces, een procedure die bekend staat als oxidatie, waarbij melanine, een donkerbruin/ zwart pigment, verdund wordt. Hierna wordt haarkleur (kunstmatig pigment) aangebracht. Als alle natuurlijke onderliggende pigmentatie tijdens het blonderen of liften niet volledig is verwijderd; dan zal waarschijnlijk koperachtigheid optreden, die deze ongewenste warme tonen onthult.

 

WAAROM EEN TONER GEBRUIKEN?

Toning is voor haar wat garnering is voor een heerlijk gerecht. In tegenstelling tot bleken of kleuren, zijn haartoners in wezen een extra haarkleur die onmiddellijk na het blonderen of liften wordt aangebracht. Deze toners neutraliseren en helpen bij het verwijderen van resterende warmte. Het modificeert het haar voorzichtig om de juiste tint geel of bruin te geven en te behouden voor blondines en brunettes.

Bijvoorbeeld, voor iedere verschillende tint die onder de brede ‘blond’ paraplu valt, is er een complementaire toon (ijzig, as, neutraal, goudkleurig, champignon, ja echt). Na een aantal weken of een groot aantal wasbeurten vervaagt de toner geleidelijk en worden de harde, warme ondertonen zichtbaar. Toners zijn zachtaardig, semi-permanent en veranderen zachtjes deze ondertonen. Ze zijn anders dan permanente tinten of blondeer die in de haarschubben worden opgenomen en daar blijven totdat het haar uitgroeit of wordt geknipt.

WANNEER IS TONER ESSENTIEEL?

Hier is geen enkele ruimte voor discussie: Zodra koperachtigheid zichtbaar is, is het meteen tijd voor een haartoner. Houd er rekening mee dat donkerder haar na verloop van tijd meer gevoelig is voor een koperkleurige tint dan iemand die al blond is en lichter wil worden. Op dit punt aanbeland zijn de koele moleculen (blauw) in haarverf reeds weggesleten, waardoor enkel nog de warmere tinten te zien zijn. Dat willen we niet! Helaas is het een feit dat het eerste pigment dat wordt afgebroken het blauwe kleurmolecuul is en dat treedt bij elke wasbeurt op.

Gelukkig zijn er verschillende opties die ons helpen met het omgaan met ongewenst koperkleurig haar, zowel in termen van voorkomen als genezen. Hier komen ze:

  1. WAS JE HAAR MET EEN PAARSE SHAMPOO OM WARME TONEN NEUTRALISEREN
    Om koperachtige kleur in donkerbruin en blond haar tegen te gaan, is een versterkend shampoo-regime essentieel om ongewenste warmte tegen te gaan en een koele, levendige tint te behouden. Voor blondines is bombshell blonde shampoo de beste remedie voor thuis.

Deze gepigmenteerde, kleur afgevende shampoo verbetert en verheldert tinten, waaronder wit platina, highlights en beige blondines.

2.GEBRUIK EEN PAARSE CONDITIONER OM HAAR ELASTICITEIT AAN TE VULLEN
Een blonde conditioner is essentieel om je haar gehydrateerd, beschermd en vrij te houden van ongewenste, koperkleurige tinten. Bombshell blonde conditioner is samengesteld om de helderheid van platinablond haar te behouden en te verbeteren, ongeacht of het natuurlijk of geverfd is. Deze bhave-conditioner zit boordevol essentiële oliën en voedingsstoffen en voedt en versterkt kwetsbare lokken terwijl het pluis tegengaat voor een perfecte finish.

  1. GEBRUIK EEN VERSTERKEND TONING MASKER
    Intense Toning Masque – VIOLET is een intensieve behandeling die is ontworpen om jeugdigheid, elasticiteit en glans te herstellen voor ijzig blond (koel getint haar). Dit voedende masker zal gele en koperkleurige tinten op de stoep zetten terwijl het de glans en hydratatie verbetert. Verbaas jezelf over hoe bij gebruik van dit masker al het koper onmiddellijk verdampt, waardoor alleen de gewenste koele, ijzig blonde tinten achterblijven. Als je het blijft gebruiken (ongeveer een keer per week), zie je dat het haar dezelfde kleur en glans krijgt als op de dag dat het door ons werd gekleurd. Het is als een magische gum voor koperachtige kleuren.

Intense Toning Masque – SLATE is afgestemd op de behoeften van gekleurd haar met een zilvergrijze tint of champignonblond met as-ondertonen. Geformuleerd met leisteenpigmenten om ongewenste koperachtige en gele tinten te neutraliseren, versterkt en beschermt het hydraterende masker het haar. Geniet bij elk gebruik van een verrassend glanzende look en een heerlijk gevoel.

Gekleurd haar zal geleidelijk vervagen, dof en koperachtig worden, dus doe wat onderhoud thuis. Houd het glanzend, levendig en geniet zoveel langer van je geweldige kleur!

Laten we de behandeling kort samenvatten:

Stap 1: Shampoo: bombshell blonde shampoo

Stap 2: Conditioner: bombshell blonde conditioner

Stap 3: Toning masker: intense toning masque – VIOLET of intense toning masque – SLATE

LLooks Enschede

Over
Shop
Academy

Ma-vr:
Zat:
Zon:

NEem contact op