We waren vandaag in de salon aan het brainstormen toen het onderwerp van ons haar wassen ter sprake kwam. Een van de vragen die we in de salon tijdens het haren wassen vaak horen is waarom we ons haar twee keer met shampoo zouden moeten wassen. En waarom er zoveel mensen zijn die dat niet weten of niet doen. Ik herken dat wel, ik had die vraag jaren geleden ook… Ik dacht na al die tijd op aarde dat ik mijn haren wassen redelijk goed onder de knie had. Bleek van niet.

Ik zelf heb het nooit zo nauw genomen met het advies om mijn haar iedere wasbeurt twee keer met shampoo te wassen. Natuurlijk, ik heb wel gehoord dat ik dat zou moeten doen, maar je weet hoe het gaat.. die self-talk, ‘daar hoef ik me geen zorgen over te maken’. Ik heb ‘s ochtends al vaak tijd tekort, dus extra tijd nemen om een ​​tweede shampooronde te doen lijkt zo’n overkill. Fout en hier is waarom.

Twee keer shampoo?

Als je je haar voor de tweede keer met shampoo wast en de shampoo dan een paar minuten laat inwerken, gaat je haarschubbenlaag open staan. Met de haarschubbenlaag open heeft de shampoo de kans om in je haar door te dringen. Al die geweldige ruwe functionele keratine in onze producten gaat dan aan het werk door te doen waar het goed in is – het herstellen en herstellen van het leven in je haar. Dat is nu de extra inspanning waard.

 

Te vaak wassen?

 Het kan ook zijn dat je je haar teveel wast. Als je fijn haar hebt kan het zijn dat je de dwang hebt om je haar dagelijks te wassen. Niet doen! Met wat training kun ook jij erin slagen om die gewoonte te doorbreken tot een wasbeurt om de twee dagen. En nog beter, geef jezelf nog een extra dag! Was je haar om de drie dagen – steek het op, vlecht erin, of maak een slorige staart (wedden dat die leukerd thuis op de bank dat superleuk vindt?) en wacht met wassen tot dag drie. Waarom? Omdat het de goede oliën van je hoofdhuid de ​​kans geeft om zich een weg door de haarschacht naar de droge uiteinden te banen. Dit is belangrijk omdat droge punten gelijk staan ​​aan kroes. En dat willen we niet!

Drie stappen proces

Dus vraag jezelf de volgende keer dat je je haar gaat wassen af: mag ik nog een dag extra niksen en rondhangen en heb ik genoeg tijd om mijn haar twee keer te wassen. Denk dan aan het 3 stappen proces.

  1. Was je hoofdhuid (alleen de wortels), je hoeft de punten niet te wassen. Tijdens deze eerste wasronde wordt het vuil verwijderd. Uitspoelen.
  2. Wasronde nummer 2 (alleen wortels) en laat de shampoo een paar minuten intrekken. Tijdens deze tweede magische wasronde dringt de shampoo de openstaande haarschub binnen en gaan onze actieve ingrediënten voor jou aan het werk. Uitspoelen.
  3. Conditioneer (natuurlijk gebruik je onze bijpassende bhave conditioner) middellange lengtes tot punten (denk aan het onderste derde deel van je haar). Heel belangrijk om te doen, want de conditioner sluit en bedekt de haarschub, waardoor je haar zacht en zijdeachtig aanvoelt. Uitspoelen. Klaar.

Bekijk hier welke shampoo jou gaat helpen.

 

 

jouw haar, jouw leven, jouw regels

Overtuig jezelf!

Begin vandaag nog met het revitaliseren van je haar. Wij weten zeker dat je er geen spijt van krijgt. Onze krachtpatsers zorgen ervoor dat jij straks weer gezond, stralend en zijdezacht haar hebt en houdt.

  ‘Girls run the world’ en nu makkelijker dan ooit!

Over onze bhave producten

Bij LLooks werken wij met enkel met de professionele producten van het exclusieve Australische merk bhave. Wij zijn ons eigen proefkonijn. Dus, we testen zelf al onze producten om ons inzicht te geven vanuit het perspectief van zowel haarstylist als consument. Het geeft ons volledige controle over wat er in onze producten gaat. Dit doen we natuurlijk omdat we nooit iets in jouw haar zouden stoppen dat we niet in het onze zouden stoppen. We selecteren zorgvuldig actieve, functionele werkingrediënten die zelfs het meest beschadigde haar helpen herstellen. Onze liefde en passie is om werkelijk opmerkelijke producten te leveren die resulteren in prachtig en gezond haar. Voila, een fantastisch Australisch merk dat goddelijk ruikt, wat doet dat het belooft en niet duur is.  Bhave – jouw haar, jouw leven, jouw regels!