Tijdelijk of permanent? ons post-covid haaruitval ‘mysterie’ geverifieerd. Leven in het covid-tijdperk heeft verbazingwekkende gevolgen gehad voor de gezondheid. Of je nu het coronavirus hebt opgelopen of niet! Ondanks dat negatief testen na covid-infectie een enorme gewonnen strijd is, komt het met een heleboel tegenslagen. Je kunt te maken kunt krijgen met hoesten, vermoeidheid en slechte inspanningstolerantie. Er is één opgedoken feit waar wij, als haarexperts, onze aandacht op willen vestigen. De wereldwijde situatie op het gebied van post-covid haaruitval. Haaruitval is de zichtbare manifestatie van de mentale stress die je hebt ondergaan.

Telogeen Effluvium. Huh? Wat?

Haaruitval…whaaaaaa! Deze chaos die door de pandemie wordt veroorzaakt, staat bekend als telogeen effluvium (TE). Ja, deze aandoening heeft een ‘naam’. Het is waar… Als ons systeem een trauma oploopt, schakelt het lichaam zich uit. En dan richt het zich alleen op essentiële functies. Jammer genoeg is haargroei geen essentiële functie. We weten dat jullie allemaal moe worden van praten over covid, maar velen zien fysiologische veranderingen van ons lichaam over het hoofd. En na 2 jaar van jojoën in en uit lock-down en via allerlei beperkingen, is dat ook niet gek.

Om TE te begrijpen moet je de haarcyclus begrijpen. De groeifase van je haar heet de anagene fase. De overgangsfase heet de katagene fase. En de rustfase heet de telogene. Dus aan het einde van de telogene fase valt het haar uit en wordt de cyclus hervat.

Het overschakelen van het haar naar de ‘rust’-stand is mogelijk een onderdeel van het geavanceerde energiebesparingssysteem van ons lichaam. Het kost ons lichaam energie om haar te laten groeien. Dus als we onder zware stress staan, moet ons lichaam zijn bronnen aanwenden om te overleven in plaats van onze weelderige lokken te behouden.

Het is een feit dat veel mensen die covid-19 hebben gehad, nu last hebben van haaruitval. Volgens de statistieken verliest maar liefst 20% van de mensen die met covid in het ziekenhuis zijn opgenomen, haar in het eerste half jaar na hun ontslag.

Kunnen we er iets aan doen?

Hoewel er (nog) geen wetenschappelijk bewijs is dat een direct verband legt tussen haaruitval en covid, lijkt het erop dat stress een diepgaand effect heeft op ons haar. Wanneer we covid hebben, veroorzaakt stress een gebrek aan zuurstof naar onze haarfollikels. Voeg daarbij koorts, voedingstekorten en ontstekingsreacties – en KABOEM – onze haarfollikels storten zich in de ‘rustfase’. Voor diegenen die aan de covid ontsnapt zijn, maar wel haaruitval ervaren, hebben we te maken met omgevingsfactoren met de stress van lockdowns. Die stress is waar wij als haarexperts ook alles vanaf weten. Keer op keer moesten de deuren van onze salons dicht.

Om terug te komen op de zaak waar het hier om gaat. Ieders haarcyclus kan variëren en stiekem zijn. Afhankelijk van de lengte van een haarcyclus, kan er TE optreden. Maar dat blijft vaag totdat er haren uitvallen. Dit gebeurt vanaf ongeveer de derde maand en verder. Het is maar dat je het weet. Ongeveer 10-15% van je haar bevindt zich op een bepaald moment in de telogene fase. Als er een acute verstoring optreedt (zoals een ziekenhuisopname, snel gewichtsverlies, een bevalling, zware stress) en je merkt dat je veel haar verliest, vraag jezelf dan af: wat was ‘dat iets’ dat een paar maanden geleden gebeurde?

Hoe dan ook, al dit TE gepraat begint te klinken alsof er niets is wat we kunnen doen – terwijl we dat wel kunnen! Alles begint natuurlijk met een gezonde levensstijl. Een belangrijke manier om te herstellen en stress te beheersen. Zorg daarnaast ook voor een gezonde haarverzorgingsroutine. Gebruik alleen producten met natuurlijke ingrediënten. En let erop dat ze vrij zijn van sulfaten en parabenen. Vermijd ook een tijdje kapsels die aan je lokken trekken (zoals paardenstaarten of strakke vlechten). Tot slot: vermijd overmatige warmte van uw lokken. (dus laat die steiltang liggen, meisjes!)

Dus, hoe kunnen wij helpen? ‘To the Rescue!’

Ten eerste en zeer belangrijk, raden we een goede thuisbehandeling aan die je één keer per week kunt doen. Onze Deep Intense conditioning masque is geschikt voor droog, gekleurd en beschadigd haar dat extra vocht nodig heeft en hersteld moet worden. Onze kenmerkende masque kan worden gebruikt als een:

 1. wekelijkse behandeling. (gelijkmatig aanbrengen op nat haar. Dan 20min laten inwerken, uitspoelen en conditioneren zoals gewoonlijk. – Zorg ervoor dat u de conditioner aanbrengt na het uitspoelen van de behandeling aangezien de schublaag van je haar open is en een conditioner nodig heeft om te verzegelen.)
 2. of een gewone conditioner. (gelijkmatig op nat haar aanbrengen en inmasseren – eenvoudig … 2-3 minuten laten inwerken, daarna grondig uitspoelen)

De belangrijkste innovatie van dit product is wederom onze revolutionaire bioactieve keratinetechnologie. Die dringt de haarschacht binnen om schade te herstellen en haarlok voor haarlok van binnenuit op te bouwen. Combineer dit met arganolie, macadamia-olie en vitamine E, en dit masker zorgt voor intense hydratatie. Ook herstelt het de elasticiteit, verbetert de stevigheid en geeft glans. Klinkt voedend, toch?

Net zoals we weten dat onze huid hydratatie en liefde nodig heeft, zo heeft ook ons haar een goede thuisbehandeling nodig. Dit doe je om proteïneverlies tegen te gaan en haarbreuk te voorkomen. We hebben het maar over één keer per week. Gebruik onze bekroonde Rescue repair shampoo en conditioner om kracht, conditie, elasticiteit en glans te herstellen. Het biedt ook een beschermend schild en beschermt tegen toekomstige schade. Het zijn al deze hydraterende eigenschappen die helpen haaruitval, gespleten haarpunten en beschadigd haar aan te pakken.

MOGEN WE VOORSTELLEN? JOUW REDDINGSTEAM!

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Rescue Review

Ten tweede is er natuurlijk de ultieme behandeling – onze Rescue Therapy. Het is een ‘reddingsoperatie’ tijdens het kleuren die helpt beschadigd haar te herstellen dat is veroorzaakt door onder andere stress, overmatige hitte van de tang en meer. Deze krachtige formule, doordrenkt van bioactieve keratine helpt jouw weer gezond te worden.

DEZE BAANBREKENDE TECHNOLOGIE HELPT JOU:

 • broze lokken van binnenuit te versterken
 • dunner wordend haar in dikker en voller uiterlijk te geven
 • reparatie van buitensporige gespleten punten en breuk
 • transformeren van ernstig droog en ruw haar in glanzende lokken
 • haren die zijn uitgevallen of zijn afgebroken
 • haar dat moeite heeft om steil te houden
 • haar dat beschadigd is doordat het voortdurend is gebleekt
 • of beschadigd is door gebruik van chemische straightening producten
 • schade door gebruik van warmte apparaten
 • schade door zon, zee en zwembad

Deze behandeling zit vol met onze bioactieve keratine die wonderen verricht voor het haar. Het dringt door in de haarvezels en bindt het aan de interne structuur… en bouwt uiteindelijk de beschadigde proteïnen weer op om de groei te stimuleren, de vezels weer sterk en gezond te maken – en ze ruim van vocht en voeding te voorzien.

 

Rescue Therapy

Overtuig jezelf!

Begin vandaag nog met het revitaliseren van je haar. Wij weten zeker dat je er geen spijt van krijgt. Onze krachtpatsers zorgen ervoor dat jij straks weer gezond, stralend en zijdezacht haar hebt en houdt.

  ‘Girls run the world’ en nu makkelijker dan ooit!

Tot slot, weet je waar ik altijd heerlijk ontspannen van word? Een fijne hoofdmassage. Dat draagt absoluut bij aan het verminderen van stress. Maar daarover de volgende keer meer! En niet vergeten om jouw reddingsteam te bestellen hè. Je haar gaat je dankbaar zijn. 

 

Fijne dag allemaal!

Liefs, Linda, Noëlle en Erik

Over onze bhave producten

Bij LLooks werken wij met enkel met de professionele producten van het exclusieve Australische merk bhave. Wij zijn ons eigen proefkonijn. Dus, we testen zelf al onze producten om ons inzicht te geven vanuit het perspectief van zowel haarstylist als consument. Het geeft ons volledige controle over wat er in onze producten gaat. Dit doen we natuurlijk omdat we nooit iets in jouw haar zouden stoppen dat we niet in het onze zouden stoppen. We selecteren zorgvuldig actieve, functionele werkingrediënten die zelfs het meest beschadigde haar helpen herstellen. Onze liefde en passie is om werkelijk opmerkelijke producten te leveren die resulteren in prachtig en gezond haar. Voila, een fantastisch Australisch merk dat goddelijk ruikt, wat doet dat het belooft en niet duur is.  Bhave – jouw haar, jouw leven, jouw regels!