LLooks Skincare: Een lovestory. Ontmoet Linda, gepassioneerd hairstylist. In haar gezellige salon ontvangt zij dagelijks de leukste klanten en ontmoet Erik, de partner van Linda, en de minst ideale klant, omdat hij vrijwel geen haar meer op zijn hoofd heeft… Lees hieronder hun bijzondere verhaal over liefde voor elkaar, voor de klant en voor zichzelf.

Hoi! Het klopt! In mijn salon zie ik dagelijks de leukste dames, heren en kinderen. Tijdens de behandelingen kletsen we lekker een eind weg. Er is iets dat heel veel voorbij komt. Dat is dat iedereen ‘zo druk is’ met van alles en nog wat. Het moment in de kappersstoel wordt dan ook heel vaak ervaren als een rustmoment. “Even helemaal niks, lekker,” hoor ik veel. Iedereen is druk met het gezin, met werk, met een sociaal leven en het lijkt soms (nee, niet soms, best vaak eigenlijk) dat juist mensen die middenin het leven staan en heel bordjes in de lucht houden, zichzelf vergeten. 

Het is herkenbaar hoor. Rennen om alles op tijd af te krijgen, maar om te kunnen rennen, moet je ook rust nemen. Stilstaan zelfs. Ik doe dat zelf tijdens mijn skincare routine. Voor mij is mijn skincare niet alleen een huidverzorgingsroutine, maar het is een moment van rust en zelfliefde. Ik weet het, het klinkt wollig en zweverig, maar het is echt zo. Terwijl ik bezig ben met het aanbrengen van fijne producten, die mijn huid verbeteren, ervaar ik een moment van diepe rust. Het is mijn moment. Geen druk van buitenaf, maar alleen de volle aandacht op mijzelf. En dat voelt goed, joh! En ik laat anderen graag in deze ervaring delen. Zo ook Erik, mijn vriend, ohnee, aanstaande, whoop whoop!

LLooks Skincare: Een lovestory:

Pluisje

Erik is zo’n typische, grote kerel met een kale kop, tattoos, type ruwe bolster, blanke pit. Voor de buitenwereld tenminste, want als je hem beter kent is het gewoon een grote knuffelbeer. Ik noem hem altijd ‘pluisje’. Vindt hij leuk, ha! Erik heeft ook een verhaal. En wat voor één. Hij is veteraan en lijdt aan een posttraumatische stressstoornis. Hij weet dat van zichzelf, accepteert dat en kiest er bewust voor om dat niet de rest van leven te laten bepalen. Hij heeft al twee boeken geschreven (bestsellers zelfs) en heeft ruim drie jaar lang getourd langs de Nederlandse theaters om zijn verhaal van vallen en keihard opstaan te vertellen.

Ondanks dat hij er alles aan doet om middenin het leven te staan, zijn er vaak momenten, dat het ‘gewoon even niet wil’ en hij ‘zijn kop niet recht heeft staan.’ Volgens eigen zeggen, staat hij altijd ‘aan’ en ‘staat zijn hoofd nooit stil.’ Wat ik heb gedaan? Ik heb Erik aangemoedigd, nee meegesleurd zelfs, om ook skincare op te nemen in zijn dagelijkse routine. En dat heb ik heel bewust gedaan, want skincare is natuurlijk niet alleen voor vrouwen, maar ook zeker voor mannen. Hierdoor voel je je namelijk meer bewust van jezelf, en het helpt bij het vergroten van je zelfwaardering en zelfvertrouwen.

En zo geschiedde. Erik is op mijn advies begonnen om de skincare routine mee te doen. En wat denk je? Hij vindt het heerlijk. In het begin was het heel onwennig voor hem, want hij werd geconfronteerd met de spiegel, iets waar hij een hekel aan heeft, maar er gebeurde iets wonderlijks. Meer en meer kan hij ervan genieten, zegt hij zelf. Waarom? Omdat het een moment is, waarop hij niet bezig is met ‘in zijn hoofd te zitten’ en te proberen om alle bordjes in de lucht te houden. Het is een moment puur van en voor zichzelf. Dus precies wat ik zelf ook ervaar. Tegenwoordig doen we allebei 2 keer per dag de routine. Soms een korte routine, maar soms ook een uitgebreide, met scrub en masker erbij. Heerlijk toch. 

LLooks Skincare: Een lovestory:

We moeten hier iets mee!

We hebben het hier best regelmatig over thuis. Het is toch heel bijzonder dat zulke korte momenten zoveel impact kunnen hebben op je welzijn? En zo kwam het dat we op een zeker moment tegenover elkaar zaten, met allebei een kleimasker op ons gezicht (hilarisch, toch?) en dat we vrijwel tegelijk zeiden: “we moeten hier iets mee.” Er zijn immers zoveel mensen die verlangen naar een moment van rust in hun drukke bestaan. Een moment van bewuste zelfzorg. Rust en aandacht voor zichzelf.

Ik begrijp nu wat Erik bedoelt als hij zegt, dat zijn hoofd nooit stil staat. Sinds dat moment, dat we zeiden dat we ‘er iets mee moesten’ is een golf inspiratie over mij heen gekomen en we hebben een radicaal besluit genomen. Wij zijn geïnspireerd om een eigen lijn aan skincare producten te introduceren, waarbij het onze missie is om een ‘bewustzijnsrevolutie’ te starten. Skincare is veel meer, dan alleen het smeren van cremes. Het is het uitgelezen moment om stil te staan bij jezelf, te ademen en waardering te krijgen voor wie je bent. Zowel van binnen als van buiten.

Wij willen laten zien, dat zelfzorg, zelfwaardering en zelfvertrouwen hand in hand gaan met skincare. Het draagt bij aan het versterken van je innerlijke en uiterlijke schoonheid. En dat vind je terug in onze producten! 

LLooks Skincare: een lovestory.

Ben jij er klaar voor?

Over niet al te lange tijd lanceren wij een complete lijn aan skincare producten, die echt een verschil maken. Natuurlijke huidverbetering voor iedereen. De bewuste keuze. Van cleanser, toner, serum, oogcreme, dagcreme, zonnecreme, nachtcreme, maskers en scrub. De hele mikmak! Maar we brengen niet zomaar wat uit. Onze filosofie dat skincare juist draait om innerlijke rust en balans en dat die duurzaam is, vertaalt zich ook in de keuzes die wij maken over onze producten.

Als eerste wordt de hele lijn in Nederland geproduceerd. Hierdoor is de kwaliteit van het hoogste niveau en vooral meetbaar. Ook kiezen wij voor bio. Dus geen enge en schadelijke ingrediënten, maar natuurlijke. Geen gruwelijke microplastics, SLS, PEG en andere rommel. Tot slot zijn al onze verpakkingen van gerecycled plastic en zijn ze bovendien opnieuw te recyclen. Hoppa! Alleen het beste van het beste. En wij vinden het bovendien belangrijk wat wij onze kinderen nalaten, dus kiezen wij bewust voor producten met een zo laag mogelijke ecologische footprint. Want juist deze punten liggen in lijn met onze filosofie, dat skincare niet alleen een productlijn omvat, maar onderdeel is van je leven.

Mooi van binnen, mooi van buiten!

Dit is waar LLooks Skincare voor staat. Of zoals Erik zegt: “Ik mag dan wel ‘werk in uitvoering’ zijn met al mijn gekkigheden, maar wel ‘werk in uitvoering met een stralende huid.” En zo is het maar net.

Ben jij er klaar voor LLooks Skincare: een lovestory? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief, zodat je niets mist over de lancering!

Linda & Erik