Blond haar onderhouden is meer dan wassen. Het gaat vooral om hinderlijke koperachtige kleuren te voorkomen en te corrigeren. Of je nu een natuurlijke blondine bent of een beetje door onze salon bent geholpen (highlights, balayage, enzovoort), het valt niet te ontkennen dat je een haarverzorgingsroutine moet volgen. Er ontkomen er niet aan: haar wassen, blootstelling aan UV-stralen en schade door hitte. Hierdoor wordt je dof wordt en je haarkleur vervaagt vroegtijdig. Kortom, paniek! 

Als experts weten wij dat het bij het werken met blond niet alleen gaat om het creëren van de perfecte tint, maar ook om juiste nazorg. Vrijwel iedereen heeft wel eens gehoord van koperkleurig, warm blond haar. Dat is precies wat we niet willen, toch lieverds? Maar hoe kunnen we dat voorkomen? Het begint allemaal met glansversterkende, toon verbeterende producten. Als je je prachtige platinablonde of aaah-dembenemende tint wilt behouden, zal ons advies jou helpen om je haar te onderhouden en dofheid te voorkomen.

Voor we het hebben over onze speciale haarverzorgingsproducten voor blondines, eerst enkele feitjes.

WAT JE MOET VERMIJDEN

Bij het onderhouden van pas gekleurd haar zijn er een paar dingen die je moet overwegen. Daardoor bespaar je geld en je zorgt ervoor dat je kleur niet verloren gaat. Chloor, shampoos met sulfaten en UV-stralen zorgen er allemaal voor dat je haar sneller vervaagt dan je zou willen. Maar wees niet bang, want wij kunnen je helpen!

4 MANIEREN OM KOPERKLEUREN TE VOORKOMEN / CORRIGEREN 

 

1. VERFRIS BESTAANDE KLEUR

Je ziet het al voor je: je laatste kleurafspraak is 3 of 4 weken geleden en je highlights zijn ongetwijfeld geel geworden. Je zit met je handen in het haar! Dit is waar onze Slate Intense Toning Masque en Violet Toning Masque om de hoek komen kijken. Daardoor wordt echte hydratatie toegevoegd. Bovendien worden hierdoor subtiele kleine doses tonende pigmenten toegediend om die ongewenste koperkleurige tinten te neutraliseren en te elimineren.

Onthoud dat toner de kleur van het haar niet opheft of permanent verandert, maar er eerder een toon overheen aanbrengt. Dit betekent dat het je zal helpen je koele, zilveren of as-tinten te vernieuwen en tegelijkertijd je haar te voeden. Of het nu gaat om het omkeren van koperkleurigheid of het beschermen van je as/platina/gouden/honing/bronde blonde lokken of gewoon om je haar te laten glanzen en schitteren tussen je bezoeken aan onze salon door, toner is je musthave product voor thuis.

Toning Mask Angels

2. GEBRUIK EEN KLEURCORRIGERENDE SHAMPOO EN CONDITIONER

Blond haar onderhouden: een stukje kleurleer. Geel en violet zijn elkaars tegenpolen op de kleurcirkel. Violet pigmenten worden gebruikt om warme, koperkleurige tinten te neutraliseren. Het gebruik van onze kleurverzorgende shampoo en conditioner, die ook pH-gebalanceerd en sulfaatvrij zijn, zal de kleur versterken en de kleur langer in stand houden. Doe jezelf een plezier en investeer in onze bombshell blonde shampoo en conditioner. Hierdoor worden hinderlijke koperkleurige tinten onderdrukt. Bovendien helpt het jou met je haar langer koeler en helderder blond te houden.

Blondes have more fun

3. DEEP CONDITION VOOR GLANZEND, GEZOND UITZIEND HAAR

Zowel proteïne (keratine) als vocht zijn essentiële bestanddelen van gezond haar. Als ze ontbreken, kan je haarkleur sneller vervagen. Hierdoor zal je haar doffer lijken en niet in staat zijn om te glanzen.

Als je haar in slechte conditie is (we kijken naar je gespleten haarpunten), kan een proteïne- of vochtinbrengende behandeling nodig zijn voor je je haar kleurt. Dit zal helpen om lege plekken in het haar op te vullen en de kleurmoleculen een beter ankerpunt te geven, wat resulteert in langer houdbare kleurresultaten.

Het lijkt misschien eenvoudig, maar hoe gezonder, zachter en soepeler je lokken zijn, des te kleiner is de kans dat je kleur vervaagt of doorloopt. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van ons diepe Intense conditioning haarmasker.

4. BESCHERM JE BLOND HAAR TEGEN UV-STRALEN

We houden allemaal van de zon, maar overmatige blootstelling aan de zon kan je haar uitdrogen en je blonde kleur doen vervagen. Wanneer je haar wordt blootgesteld aan UV-stralen, komen de onderliggende warme tinten van je haar bloot te liggen en – voor je het weet – wordt je haar koperachtig. Als je niet uit de zon kunt blijven, gebruik dan een vleugje van ons super nova multifunctioneel elixer of onze verzorgende leave-in crème die UV-beschermende eigenschappen bevatten om ongewenste koperachtige vlekken te helpen voorkomen. Onze Super Nova is een multifunctionele alleskunner en mag eigenlijk in geen enkele badkamer ontbreken, blond of niet.

Super Nova is magische wondermiddel! Bestel hier.

LATEN WE NU TERUGGAAN NAAR DE BASIS… ONS STAPPENPLAN!

STAP 1: Laat je haar schuimen – was je haar met bombshell blonde shampoo, herhaal, laat de shampoo 2 minuten intrekken bij de tweede wassing (dat is wanneer het ‘werk’ wordt gedaan – de haarschubben zijn open wanneer het nat is, waardoor de keratine en de tonende pigmenten kunnen binnendringen).
STAP 2: Breng het intens tonifiërende masker aan op vochtig tot handdoekdroog haar. Werk vanaf de haaraanzet tot in de punten (concentreer je op de gebieden die het meest vervaagd zijn) en zorg ervoor dat de formule elke haarlok bereikt. Laat het 3-10 minuten in je haar zitten (afhankelijk van het gewenste resultaat). Slate toning masque is ideaal voor koele, zilveren, as- of grijstinten. Violet toning masque is ideaal voor platina/ijzige tinten.
STAP 3: Condition je haar tot een glanzende zijdeachtige finish met onze gepigmenteerde bombshell conditioner. Kam het door – gebruik een kam met brede tanden, glijdend van wortel tot punt.
STAP 4: Werk af met ons UV-beschermde, haarversterkende super nova multi-purpose elixir met een hoge dosis essentiële vetzuren en zonnebloemolie. Super nova transformeert droog en breekbaar haar in gladde, glanzende, stralende lokken. TIP: Spray op schoon, handdoek-droog haar. Pomp een kleine hoeveelheid in de palm van je haar, begin bij de punten en werk naar boven toe.

Tot slot: voor degenen die blond willen worden maar erg droog en breekbaar haar hebben, raden we een routine van intense repair rescue shampoo en conditioner aan (thuis) voordat je met dat proces begint. Hierdoor wordt jouw haar intens gerepareerd en in optimale conditie gebracht. Blondes have more fun en met onze verzorgingstips helemaal!

Overtuig jezelf!

Probeer nu zelf onze Super Nova Leave-In Elixer. Wij weten zeker dat je er geen spijt van krijgt. Samenvattend: Als er nog maar een product zou zijn, wat wij mochten promoten, dan was het Super Nova. ‘Girls run the world’ en nu makkelijker dan ooit!

Over onze producten

Bij LLooks werken wij met enkel met de professionele producten van het exclusieve Australische merk bhave. Wij zijn ons eigen proefkonijn. We testen al onze eigen producten om ons inzicht te geven vanuit het perspectief van zowel haarstylist als consument. Het geeft ons volledige controle over wat er in onze producten gaat. Omdat we nooit iets in je haar zouden stoppen dat we niet graag in het onze zouden stoppen. We selecteren zorgvuldig actieve, functionele werkingrediënten die zelfs het meest beschadigde haar helpen herstellen. Onze liefde en passie is om werkelijk opmerkelijke producten te leveren die resulteren in prachtig en gezond haar. Voila, een fantastisch Australisch merk dat goddelijk ruikt, wat doet dat het belooft en niet duur is.  Bhave – jouw haar, jouw leven, jouw regels!