Ammoniakvrije haarverf vs haarverf met ammoniak…

Ammoniakvrije haarverf, is dat echt beter? Ok├ę, wie wil nog meer het verschil weten tussen ammoniakvrije haarverf en haarverf met ammoniak? ­čĹÇ Het is tijd voor ‘some serious mythbusting!’

Allereerst, alle (!) permanente haarverf heeft een chemische alkaliser nodig om de schubbenlaag van je haar te openen. Er bestaat niet zoiets als permanente haarverf die vrij is van chemicali├źn en toch werkt.

Waarom word je dan doodgegooid met al die “ammoniakvrije” reclame? Nou, dames, hier wordt het interessant…

(D)Amm…

“Ammoniak-vrije” haarkleuringsproducten gebruiken andere chemische stoffen, zoals MEA, om alkaliteit te verschaffen. En dit betekent, je raadt het al… dat “ammoniakvrij” niet gelijk staat aan natuurlijk, alkaliteit-vrij of zelfs schade-vrij. “BUSTED!”

Dus ammoniak wordt ingeruild voor MEA. Maar waarom­čĄĚ? Voornamelijk vanwege de geur van ammoniak. Het stinkt een beetje. Mensen associ├źren de geur van ammoniak vaak met schade, wat zeker niet het geval is.

Voor de techneuten onder ons (en iedereen die ge├»nteresseerd is) – studies hebben aangetoond dat MEA niet veiliger, maar ook niet net zo effectief is als ammoniak. Bovendien verlaat ammoniak het haar in de vorm van een gas, terwijl MEA in het haar aanwezig blijft. Hoe meer je het dus gebruikt, hoe meer het zich ophoopt. En daardoor veroorzaakt het op lange termijn zelfs schade.

Ammoniakvrije haarverf: Wist-u-datjes:

  • …er ongeveer 10 x de hoeveelheid MEA nodig is om net zo effectief te zijn als ├ę├ęn dosis ammoniak.
  • …MEA eigenlijk afkomstig is van ammoniak? MEA is dus absoluut niet natuurlijker dan ammoniak ­čśĆ

Bekijk hieronder zelf nog eens de verschillen tussen ammoniak en MEA. Wij kiezen dus bewust voor onze bhave niet ammoniakvrije haarverf. Want ondanks de licht stinkende geur geeft haarverf met een vleugje ammoniak gewoon een veel mooier en longlasting resultaat voor jouw haar. Bovendien veroorzaakt onze verf geen schade aan jouw haar! Ok├ę, ben jij toe aan een nieuwe, vette kleuring, zoals onze signature treatment zoals een fantastische balayage, maak dan vandaag nog een afspraak.

Onthoud: ammoniakvrij betekent niet vrij van chemicali├źn.

Ammoniakvrije haarverf - Ammoniak vs MEA

Overtuig jezelf!

Begin vandaag nog met het revitaliseren van je haar. Wij weten zeker dat je er geen spijt van krijgt. Onze krachtpatsers zorgen ervoor dat jij straks weer gezond, stralend en zijdezacht haar hebt en houdt.

┬á ‘Girls run the world’ en nu makkelijker dan ooit!

 

 

 

Over onze bhave producten

Bij LLooks werken wij met enkel met de professionele producten van het exclusieve Australische merk bhave. Wij zijn ons eigen proefkonijn. Dus, we testen zelf al onze producten om ons inzicht te geven vanuit het perspectief van zowel haarstylist als consument. Het geeft ons volledige controle over wat er in onze producten gaat. Dit doen we natuurlijk omdat we nooit iets in jouw haar zouden stoppen dat we niet in het onze zouden stoppen. We selecteren zorgvuldig actieve, functionele werkingredi├źnten die zelfs het meest beschadigde haar helpen herstellen. Onze liefde en passie is om werkelijk opmerkelijke producten te leveren die resulteren in prachtig en gezond haar. Voil├á, een fantastisch Australisch merk dat goddelijk ruikt, wat doet dat het belooft en niet duur is.┬á Bhave – jouw haar, jouw leven, jouw regels!┬á