SPECIAL NEEDS CONCEPT

Het Special Needs Concept van LLooks is een uniek arrangement voor kinderen en volwassenen die wat extra zorg en aandacht nodig hebben. Onze professionele begeleiding (Autismecoach) en maatwerk maken dat een bezoekje aan de kapper weer leuk wordt. Voor kinderen (en hun ouders, maar ook voor volwassenen! Gespecialiseerd en uniek in Nederland.

Professioneel

Ik heb mij door de jaren heen gespecialiseerd in het knippen van prikkelgevoelige mensen. Ik heb zelf een dochter met autisme en ik ken de verschijnselen als geen ander. Daardoor snap ik dan ook heel goed dat een bezoekje aan de kapper enorm stress verhogend kan zijn. Voor het kind, maar óók voor de ouders. En daarom heb ik een concept ontwikkeld dat rust, duidelijkheid, structuur en houvast biedt. Hiervoor heb ik de opleiding post-HBO Autismecoach afgerond.

Kinderen met autisme (ASS) en de kapper

“In mijn salon knip ik veel kinderen met autisme, of kinderen met angst voor de kapper. Ik vind dit prachtig om te doen. Om zo ook echt iets bij te dragen. Ik heb zelf een dochter met autisme en ik kan mij heel goed indenken hoe opgelaten ouders zich soms voelen bij een kappersbezoek. Bovendien weet ik hoe traumatiserend een kappersbezoek voor deze kinderen kan zijn als zij niet gezien en gehoord worden, of zijn vastgehouden. In mijn salon kunnen de kinderen gewoon helemaal zichzelf zijn. Zonder druk, op hun eigen tempo, want zij hebben de regie. Daarom werkt het hier zo goed. Ik ben er heel erg trots op.” (Linda de Wit)

Maatwerk

Heel graag draag ik mijn steentje bij om de wereld iets mooier te maken voor de ouders van en voor de kinderen met autisme. Maar niet alleen voor hen. Ook help ik graag volwassen klanten die wat extra zorg en aandacht nodig hebben. Bij ons is een knipbeurt niet zomaar een knipbeurt.  Wij willen met onze arrangementen maatwerk leveren voor onze klanten.

Voordat er een schaar aan te pas komt, hebben we uitgebreid contact, waarbij de wensen en behoeften van de te knippen klant in kaart worden gebracht en waar wij rekening mee houden. Zo zullen wij deze klanten altijd alleen in de salon inplannen. Dus geen druk van andere klanten en met zo min mogelijk prikkels. Uw kind en u kunnen volledig zichzelf zijn en u hoeft zich niet opgelaten te voelen. Wij werken aan het vergroten van het vertrouwen en gaan op het tempo van de klant aan de slag. 

Arrangement

In het arrangement is opgenomen dat er tot maximaal drie keer, één uur tijd in de salon wordt geboekt, zonder andere klanten. De eerste afspraak staat in het teken van kennismaken met het kind en veiligheid bieden door bijvoorbeeld een spelletje te spelen. Vaak komt er die afspraak geen schaar aan te pas. De tweede afspraak gaan we verder waar we gebleven waren. Heel misschien kunnen we al wat knippen. Onze ervaring leert dat we doorgaans drie afspraken nodig hebben voor een mooi geknipt koppie.

Uiteraard kunt u daarna weer hetzelfde arrangement bijboeken, waarbij dezelfde voorwaarden gelden en waarbij uw kind maximale veiligheid en structuur wordt geboden. Of misschien gaat het na een aantal keren zo goed, dat er gekozen kan worden voor reguliere knipbeurten. Dat zou toch super zijn?

Al met al is dit concept een ideale uitkomst voor iedereen die special needs heeft. Kies uit het kinderconcept, waarbij u (indien nodig) tot maar liefst drie keer kunt terugkomen met uw kind om tot een kapsel te komen, voor één prijs. Is het al klaar binnen twee afspraken, dat is dan toch super?! Ideaal voor kinderen die nog erg angstig zijn. Ook kunt u voor uzelf of uw kind een prikkelarm uur reserveren. Samen geven wij u en uw kindje de LLooks!

Ik word verdrietig als ik hoor dat kwetsbare kinderen eerder tijdens het knippen zijn vastgehouden. Dat kan traumatisch voor ze zijn. Ik pas mijn werkwijze zo aan, dat er wordt uitgegaan van de behoeften van het kind en de ouders. Ik geloof in veiligheid en vertrouwen. Dat is mijn drijfveer.  

Ik hoor het regelmatig en ik kan hier verdrietig van worden. Een kindje dat vastgehouden wordt om geknipt te kunnen worden. Ik geloof er niet in, want alleen dat is al een traumatische ervaring voor het kind. Ik geloof in het creëren van een veilige omgeving en een vertrouwensband met het kind. Zonder vasthouden en zonder dwang!

Spannend

Wat mij betreft hoeven ouders van kinderen met autisme niet langer met de handen in het haar te zitten. Ik heb mij gespecialiseerd in het knippen van deze mooie, bijzondere en prikkelgevoelige kinderen. Mijn geheim? Ik volg het tempo van de kinderen. Stapje voor stapje laat ik ze wennen aan mij en aan de salon. Ik zorg ervoor dat ze zich veilig (gaan) voelen. Zij staan centraal. Er ligt geen enkele druk op ze. Dat kan betekenen dat we tijdens een eerste bezoek nog helemaal niet aan knippen toe komen. Dan laat ik het kind alleen maar rondkijken in mijn salon en vertel wat ik allemaal doe als ik iemand knip. Het is heel belangrijk dat een kindje zich veilig voelt, voordat we gaan knippen. Speciaal hierom heb ik het ‘special needs concept’ ontwikkeld, zodat een bezoek aan de kapsalon voor zowel het kindje als de ouders zo prettig mogelijk kan gebeuren!

Eigen tempo

Ik ben echt heel blij dat ik de ouders van deze mooie groep kinderen kan helpen. Het gedrag van deze kinderen kan door veel mensen opgevat worden als afwijkend en de ouders kunnen zich heel erg opgelaten voelen als zij bijvoorbeeld bij de kapper komen en het kindje vertoont dit gedrag. Dat maakt bij mij in de salon niets uit en ik heb er alle begrip voor. Ook vanuit mijn eigen ervaringen met mijn dochter natuurlijk.

Bij iedere nieuwe klant is het een zoektocht naar hoe ik diegene het best kan bereiken. Ieder kindje is uniek. Om mijzelf hierin nog meer te verdiepen heb ik de post-HBO Autismecoach opleiding met goed gevolg afgerond. Hier heb ik nog meer geleerd over de belevingswereld van deze kinderen en dit helpt mij in mijn salon. Niet dat ik nu boekenwijsheid op de kinderen loslaat, integendeel, ik doe alles op gevoel en ervaring. En zonder druk. Dat werkt het allerbeste.

Mijn investering in kinderen met autisme

Ik kies er bewust voor om laagdrempelig te zijn voor de ouders met deze mooie groep kinderen. Ik weet namelijk hoe lastig het dagelijkse gevecht met autisme kan zijn. De blijdschap van de ouders dat een kappersbezoek is gelukt (zonder traumatische ervaring voor hun kind) en de wetenschap dat hun kind met een leuk, fris geknipt koppie de deur uit loopt, dat geeft mij zoveel voldoening. Vaak komen de ouders de volgende keer zelf ook mee voor knip- of kleurbehandeling in mijn salon en zo is er altijd wel een win-win situatie. Ik ben gewoon blij dat ik zo kan helpen. Zo maken we met zijn allen de wereld een beetje mooier.  

Meer lezen? Het Nederlands Dagblad plaatste 3 pagina’s met mooie verhalen en informatie over de speciale plek in Linda’s hart voor deze groep kinderen en hun ouders.  

HOE WERKT HET PRIKKELARM ARRANGEMENT KINDEREN?

  • Bestel en betaal hieronder het special needs concept voor kinderen.
  • Vooraf: Wij nemen contact op voor een uitgebreid voorgesprek. We bespreken de speciale behoeften van uw kind, de wensen van u als ouders, eerdere ervaringen. We vertellen over onze unieke en bewezen werkwijze. We plannen in overleg de eerste afspraak. 
  • Eerste afspraak: Tot maximaal 1 uur tijd in de salon, zonder andere klanten). Kennismaken, vertrouwen winnen en geven. Uw kind mag helemaal zichzelf zijn. We vertellen over onze salon en laten uw kind kennismaken met het kappersvak. Alleen wanneer het kind ermee instemt, wordt er geknipt.
  • Eventueel tweede afspraak: Indien bij de eerste afspraak niet geknipt is, volgt deze tweede (inbegrepen) afspraak. Wederom tot maximaal 1 uur tijd zonder andere klanten in de salon. We werken ernaar toe dat er geknipt gaat worden. Op het tempo van het kind uiteraard! En heel vaak lukt dit!
  • Eventueel derde afspraak: Indien ook bij de tweede afspraak niet of niet volledig geknipt is, dan volgt deze derde (en laatste inbegrepen) afspraak uit het arrangement van maximaal één uur tijd in de salon, zonder andere klanten. We werken ernaartoe om het kind fris geknipt en met een hip kapsel de salon uit te zien gaan en de ouders met een grote glimlach vertrekken.
  • In overleg beslissen we wat de volgende stappen zijn voor uw kind. Dit kan een nieuw arrangement zijn, waarbij dezelfde voorwaarden gelden, maar misschien gaat het al zo goed dat er een reguliere afspraak van één uur privétijd geboekt kan worden, waarin uw kind fris geknipt wordt. Wij adviseren u graag.

Dit arrangement is speciaal voor de prikkelgevoelige kinderen (en hun ouders) voor wie een kappersbezoek heel erg spannend is. Met dit arrangement nemen wij een groot deel van de druk voor het kind, maar vooral ook voor de ouders weg. Wij streven er zelfs naar dat uw kind na enkele keren wellicht de stap kan maken naar reguliere knipbeurten. Zou dat niet mooi zijn?

De kosten voor dit Special Needs arrangement bedragen Eur. 99,95

 

HOE WERKT EEN PRIKKELARME AFSPRAAK VOOR VOLWASSENEN EN/OF KINDEREN?

  • Bestel en betaal hieronder het special needs concept voor volwassenen/kinderen.
  • Wij nemen na de boeking contact met u op voor een uitgebreid (telefonisch) voorgesprek. We bespreken de speciale wensen en behoeften.
  • Tijdens de afspraak: Tot maximaal één uur tijd in de salon, zonder andere klanten.
  • Dit arrangement is speciaal voor de prikkelgevoelige mensen voor wie een kappersbezoek erg belastend kan zijn. Met dit arrangement willen wij uw bezoek aan de kapsalon zo laagdrempelig mogelijk maken.

De kosten voor dit special needs (één uur) arrangement bedragen EUR. 59,50

 

kinderen met autisme

INFORMATIE

Over ons

Veelgestelde vragen

Verzenden en retour

Contact

Algemene Leveringsvoorwaarden

Privacy

Blog

LLOOKS

 

Openingstijden: ma-vr van 09.30-17.00 uur

Mail. telefoon en/of app beantwoorden wij tijdens de openingstijden

Hooiraamhoek 69

7546 MD Enschede

E-mail: info@llooksenschede.nl

Tel: 06 43 03 04 17

KVK: 61319651

BTW: NL001945874B72