SPECIAL NEEDS CONCEPT

“In mijn salon ontvangen wij veel kinderen met autisme en/of een verstandelijke beperking en hun ouders, maar ook volwassenen die special needs, net een beetje meer zorg, nodig hebben. Zoals bijvoorbeeld mensen die snel overprikkeld zijn, of behoefte hebben aan geen andere mensen om zich heen. Om hieraan tegemoet te komen en om een bezoekje aan de kapsalon zo prettig mogelijk te maken voor deze groep mensen, hebben wij ons special needs concept ontwikkeld. En dit werkt!” (Linda de Wit)

Professioneel

Ik heb mij door de jaren heen gespecialiseerd in het knippen van prikkelgevoelige mensen en heb recent de opleiding post-HBO Autismecoach afgerond. Ik heb zelf een dochter met autisme en ik ken de verschijnselen als geen ander. Daardoor snap ik dan ook heel goed dat een bezoekje aan de kapper enorm stress verhogend kan zijn. Voor zowel een kind, maar ook voor hun ouders. En daarom heb ik een concept ontwikkeld dat rust, duidelijkheid, structuur en houvast biedt. 

Maatwerk

Heel graag draag ik mijn steentje bij om de wereld iets mooier te maken voor de ouders van en voor de kinderen met autisme. Maar ook voor de volwassen klanten met special needs. Bij ons is een knipbeurt niet zomaar een knipbeurt, maar wij willen met onze arrangementen maatwerk leveren voor de klant. Voordat er een schaar aan te pas komt, hebben we uitgebreid contact, waarbij de wensen en behoeften van de te knippen klant in kaart worden gebracht en waar wij rekening mee houden. Zo zullen wij deze klanten altijd alleen in de salon inplannen. Dus geen druk van andere klanten en prikkels. Uw kind en u kunnen volledig zichzelf zijn en u hoeft zich niet opgelaten te voelen. Wij werken aan het vergroten van het vertrouwen van de klant en gaan op het tempo van de klant aan de slag. 

In het arrangement is opgenomen dat er tot 3x één uur privétijd in de salon wordt geboekt. Zo kan de nieuwe klant rustig wennen en is er gelegenheid genoeg om tot een eerste succesvolle knipbeurt te komen. Uiteraard kunt u dan weer een arrangement bijboeken, waarbij dezelfde voorwaarden gelden. Of misschien gaat het na een aantal keren zo goed, dat er gekozen kan worden voor reguliere knipbeurten. Dat zou toch super zijn?

Al met al is dit concept een ideale uitkomst voor iedereen die special needs heeft. Kies uit het kinderconcept, waarbij u tot maar liefst drie keer kunt komen met uw kind voor een prijs. Ideaal voor kinderen die nog erg angstig zijn. Ook kunt u voor uzelf of uw kind een prikkelarm uur reserveren. Samen geven wij u en uw kindje de LLooks!

 

PRIKKELARM ARRANGEMENT KINDEREN

  • Bestel en betaal hieronder het special needs concept voor kinderen.
  • Vooraf: Wij nemen contact op voor een uitgebreid voorgesprek en het in kaart brengen van de speciale behoeften van het kind, de wensen van u als ouders, eerdere ervaringen, en het vertellen over onze unieke werkwijze.  
  • Eerste afspraak: Tot maximaal 1 uur tijd in de salon zonder andere klanten. Kennismaken, vertrouwen winnen en geven, het kind zichzelf laten zijn, vertellen over onze salon en kennismaken met het kappersvak. Enkel knippen wanneer het kind ermee instemt.
  • Eventueel tweede afspraak: Indien bij de eerste afspraak niet geknipt is, volgt deze tweede. Wederom tot maximaal 1 uur tijd zonder andere klanten in de salon. We werken ernaar toe dat er geknipt gaat worden. Op het tempo van het kind uiteraard! En heel vaak lukt dit.
  • Eventueel derde afspraak: Indien ook bij de tweede afspraak niet of niet volledig geknipt is, dan volgt deze derde (en laatste) afspraak uit het arrangement van één uur tijd zonder andere klanten in de salon. We werken ernaartoe om het kind fris geknipt en met een hip kapsel de salon uit te zien gaan en de ouders met een grote glimlach te zien!

Dit arrangement is speciaal voor de prikkelgevoelige kinderen (en hun ouders) voor wie een kappersbezoek heel erg spannend is. Met dit arrangement nemen wij een groot deel van de druk voor het kind, maar vooral ook voor de ouders weg. Wij streven er zelfs naar dat uw kind na enkele keren wellicht de stap kan maken naar reguliere knipbeurten. Zou dat niet mooi zijn?

De kosten voor dit special needs arrangement bedragen EUR. 69,00

PRIKKELARME AFSPRAAK VOLWASSENEN EN KINDEREN

  • Bestel en betaal het special needs concept voor volwassenen/kinderen.
  • Vooraf: Uitgebreid voorgesprek en het in kaart brengen van de speciale behoeften u.
  • Tijdens de afspraak: Tot maximaal 1 uur tijd in de salon zonder andere klanten en rekening houdend met de door u opgegeven wensen en behoeften. Kennismaken en knippen op uw eigen tempo in een prikkelarme omgeving.
  • Dit arrangement is speciaal voor de prikkelgevoelige mensen voor wie een kappersbezoek erg belastend kan zijn. Met dit arrangement willen wij uw bezoek aan de kapsalon zo laagdrempelig mogelijk maken.

De kosten voor dit special needs arrangement bedragen EUR. 34,50

 

LLOOKS ENSCHEDE

Hooiraamhoek 69
7546 MD Enschede

info@llooksenschede.nl

Tel: 06 43 03 04 17

KVK: 61319651

BTW: NL001945874B72

Openingstijden:

Ma-vr: 09:30 - 17:00
Zat: gesloten
Zon: gesloten