KInderen met AUTISME 

“In mijn salon knip ik veel kinderen met autisme. Ik vind dit prachtig om te doen. Om zo ook echt iets bij te dragen. Ik heb zelf een dochter met autisme en ik kan mij heel goed indenken hoe opgelaten ouders zich soms voelen bij een kappersbezoek. Bovendien weet ik hoe traumatiserend een kappersbezoek voor deze kinderen kan zijn als zij niet gezien en gehoord worden. In mijn salon kunnen de kinderen gewoon helemaal zichzelf zijn. Zonder druk, op hun eigen tempo, want zij hebben de regie. Daarom werkt het hier zo goed. Ik ben er heel erg trots op.” (Linda de Wit)

Spannend

Wat mij betreft hoeven ouders van kinderen met autisme niet langer met de handen in het haar te zitten. Ik heb mij gespecialiseerd in het knippen van deze mooie, bijzondere en prikkelgevoelige kinderen. Ik heb zelf een dochter met autisme en ik ken autisme als geen ander. Mijn geheim? Ik volg het tempo van de kinderen. Stapje voor stapje laat ik hen wennen aan mij en aan de salon. Ik zorg ervoor dat ze zich veilig (gaan) voelen. Zij staan centraal en er ligt geen druk op hen. Dat kan ook betekenen dat we tijdens een eerste bezoek nog helemaal niet aan knippen toe komen. Dan laat ik het kind alleen maar rondkijken in mijn salon en vertel ik wat ik allemaal doe als ik iemand knip. Het is heel belangrijk dat een kindje zich eerst veilig voelt, voordat we gaan knippen. Speciaal hierom heb ik in de salon een laagdrempelig ‘special needs concept‘ ontwikkeld, zodat een bezoek aan de kapsalon voor zowel het kindje als de ouders zo laagdrempelig mogelijk kan gebeuren!

Eigen tempo

Ik ben echt heel blij dat ik de ouders van deze mooie groep kinderen kan helpen. Het gedrag van deze kinderen kan door veel mensen opgevat worden als afwijkend en de ouders kunnen zich heel erg opgelaten voelen als zij bijvoorbeeld bij de kapper komen en het kindje vertoont dit gedrag. Dat maakt bij mij in de salon niets uit en ik heb er alle begrip voor. Ook vanuit mijn eigen ervaringen met mijn dochter natuurlijk.

Bij iedere nieuwe klant is het een zoektocht naar hoe ik diegene het best kan bereiken. Ieder kindje is uniek. Om mijzelf hierin nog meer te verdiepen heb ik recent de post-HBO Autismecoach opleiding met goed gevolg afgerond. Hier heb ik nog meer geleerd over de belevingswereld van deze kinderen en dit helpt mij in mijn salon. Niet dat ik nu boekenwijsheid op de kinderen loslaat, integendeel, ik doe alles op gevoel en ervaring. En zonder druk. Dat werkt het allerbeste.

Mijn investering in kinderen met autisme

Ik kies er bewust voor om laagdrempelig te zijn voor de ouders met deze mooie groep kinderen. Ik weet namenlijk hoe lastig het dagelijkse gevecht met autisme kan zijn. Speciaal hiervoor hebben wij in de salon ons special needs concept ontwikkeld. De blijdschap van de ouders dat een kappersbezoek is gelukt (zonder traumatische ervaring voor hun kind) en de wetenschap dat hun kind met een leuk, fris geknipt koppie de deur uit loopt, dat geeft mij zoveel voldoening. Vaak komen de ouders de volgende keer zelf ook mee voor knip- of kleurbehandeling in mijn salon en zo is er altijd wel een win-win situatie. Ik ben gewoon blij dat ik de ouders en hun kinderen zo kan helpen. Zo maken we met zijn allen de wereld een beetje mooier.  

Meer lezen? Het Nederlands Dagblad plaatste 3 pagina’s met mooie verhalen en informatie over de speciale plek in Linda’s hart voor deze groep kinderen en hun ouder.  

INFORMATIE

Over ons

Veelgestelde vragen

Verzenden en retour

Contact

Algemene Leveringsvoorwaarden

Privacy

Blog

LLOOKS

 

Openingstijden: ma-vr van 09.30-17.00 uur

Mail. telefoon en/of app beantwoorden wij tijdens de openingstijden

Hooiraamhoek 69

7546 MD Enschede

E-mail: info@llooksenschede.nl

Tel: 06 43 03 04 17

KVK: 61319651

BTW: NL001945874B72