FINAL WASH

Final Wash shampoo gebruik je om je haar te ‘resetten’. Je gebruikt deze als je wilt starten met de CG Methode (Curly Girl).

Categorie
Soort product
Mijn haar is...?
Merk
Ingrediënten
Formaat
Sorteer op

Wat is een Final Wash?

Je gebruikt de final wash wanneer je wilt beginnen met de CG Methode (Curly Girl). Dit doe je omdat een final wash sulfaten bevat. Huh, sulfaten? We willen toch juist geen sulfaten in het haar? Dat klopt, behalve bij de Final Wash. Sulfaten zijn extreem sterke reinigers die in staat zijn om je hoofdhuid echt grondig te reinigen. Dit betekent dat alle productresten en siliconen goed worden verwijderd. Hierdoor kun je een goede start maken met je Curly Girl routine. Omdat het een extreem sterke reiniger is gebruik je hem eenmalig (hij is namelijk niet CG). Na het gebruik van deze shampoo gebruik je een masker.

Moet je een Final Wash doen?

 

Als je wilt starten met de CG Methode, dan is ons advies om het wel te doen, omdat je haar dan echt vrij is van oude productresten. Het is echter niet verplicht. Wat zijn de voors en tegens? Een reden om geen final wash te gebruiken: er wordt gedacht dat je met één wasbeurt niet alle ‘slechte stoffen/resten’ uit je haar kunt halen. Wij onderschrijven dat ook. En waarom zou je het dan wel doen? Omdat wij tegelijkertijd merken dat veel er wel baat bij hebben. Je kunt het zien als een ‘reset’ van je haar. Maar, het blijft dus altijd je eigen keuze. Er is geen goed of fout. Een Final Wash gebruik je in principe eenmalig, aan het begin van je CG Methode.

 Hoewel, we krijgen steeds vaker berichten van curlies die vaker een final wash gebruiken. Als je bijvoorbeeld snel last hebt van opstapeling van producten in je haar, kan het fijn zijn om toch nog eens een final wash te doen (bijvoorbeeld na een aantal maanden. Hierdoor kun je weer een nieuwe start maken. Gebruik na een final wash altijd een voedend masker. Dit is erg belangrijk omdat de final wash sulfaten bevat. Dit zijn erg agressieve reinigers. Breng het masker aan over de haarlengtes en laat het 10 tot maximaal 30 minuten intrekken. Spoel deze weer uit. Hiermee zorg je ervoor dat je haar weer goed gevoed en gehydrateerd wordt zodat het niet gaat uitdrogen.

 

Hoe gebruik je de Final Wash?

 

Een final wash gebruik je net zoals je gewone shampoo gebruikt. Breng hem aan op vochtig haar en masseer de shampoo goed in op je hoofdhuid. Je kunt hierbij een scalp brush gebruiken. Hierdoor wordt de shampoo goed verdeeld en hierdoor wordt je hele hoofdhuid goed meegenomen. Spoel de shampoo vervolgens helemaal uit. Het is belangrijk dat je altijd na gebruik van een shampoo een conditioner of masker gebruikt.