Categorie
Soort product
Mijn haar is...?
Merk
Ingrediënten
Formaat
Sorteer op

Moet ik conditioner gebruiken?

Ons eenvoudige antwoord. Ja, ja, JA! Een conditioner is een heel belangrijk onderdeel van onze wasroutine. Het helpt je haar de voeding te geven die het verdient. Ook zorgt het ervoor dat je haar zachter wordt en het maakt het makkelijker door te kammen. Bovendien zorgt het ervoor dat vocht wordt vastgehouden. Door het haren wassen en de shampoo worden je haarschubben geopend. Het is belangrijk deze weer af te sluiten. Dat doe je met de conditioner. Dus de conditioner is eigenlijk een onmisbare stap in je haarverzorging. Of je nu fijn, medium of dik haar hebt, er is voor ieder type haar een geschikte conditioner te vinden.

Welke conditioner moet ik gebruiken?

De beste conditioner matcht met de shampoo die je gebruikt. Dus kies voor de conditioner die past bij de lijn of het merk van je shampoo. Een conditioner gebruik je vaak na een shampoo. Je brengt een conditioner aan over de haarlengtes. Je kan het daarna kort in laten trekken (rond 3-5 minuten). Daarna spoel je het geheel uit. Daarnaast is het erg belangrijk dat je haar zacht voelt na het gebruik van een conditioner. Heb je al een tijdje last van pluizig haar? of voelt je haar niet lekker aan na het wassen? Probeer dan gerust eens een andere conditioner. Je zult verbaasd zijn hoe vaak dat kan helpen.  

Conditioner voor krullen haar (CG conditioner)

Je gebruikt een CG conditioner direct nadat je je haar hebt gewassen met een shampoo. Als je je haar hebt gewassen met een shampoo kan het droger worden en moeilijker in model te brengen. De CG conditioner zorgt er vervolgens voor dat de vochtbalans weer goed wordt hersteld en het weer zacht aanvoelt. Dit zachte gevoel krijg je doordat de haarschubben van je haar weer sluiten. Die zijn namenlijk open gaan staan bij het wassen met een shampoo.

Hoe vaak mag je conditioner gebruiken?

Theoretisch zou je je favoriete conditioner gerust dagelijks mogen gebruiken. Combineer het met de bijpassende shampoo.  Er zijn voor de CG Methode ook speciale producten, waarbij je de conditioner gebruikt om je haren te wassen; dit zijn de Co-Wash producten.

Hoe breng je een conditioner aan?

Let op; het is erg belangrijk dat je een conditioner nooit op je hoofdhuid aanbrengt. Je begint bij het aanbrengen van de conditioner vanaf de middenlengtes van je haar en je werkt werk verder tot aan de punten van je haar. Heb je de conditioner aangebracht? Gebruik dan een borstel of kam met brede tanden. Zo verdeel je de conditioner nog beter over je haar. Laat vervolgens de conditioner 3-5 minuutjes intrekken en spoel het vervolgens heel uit. Er zijn ook zogenaamde Leave-In conditioners. Die spoel je niet helemaal uit.

Voor onze lieve klanten die niet de CG Methode volgen, hebben wij hieronder een heel handig overzicht van de shampoos / conditioners. Bekijk welk type haar je hebt en kies de juiste. Handig he? Natuurlijk kun je ook de filters op deze pagina gebruiken om de juiste conditioner te vinden. Onthoud; de conditioner past doorgaans bij je shampoo. Gebruik je Hydrator shampoo? Dan kies je natuurlijk ook voor de Hydrator conditioner. 

bhave shampoo en conditioner overzicht