CG Producten

CG producten zijn er voor jou als jij een Curly Girl bent en je de Curly Girl Methode (CG Methode) volgt. Alle producten zijn vrij van sulfaten (behalve de final wash), siliconen, uitdrogende alcohol, minarale oliën en wax. 

Categorie
Soort product
Mijn haar is...?
Merk
Ingrediënten
Formaat
Sorteer op

Wat zijn CG producten?

CG producten worden gebruikt binnen de CG Methode (Curly Girl Methode). Het zijn speciaal voor deze routine ontwikkelde producten. Een haarproduct mag zich ‘CG proof’ noemen wanneer het product helemaal vrij is van agressieve en schadelijke ingrediënten. Voorbeelden hiervan zijn sulfaten, uitdrogende alcohol en meer. Om erachter te komen of deze ingredienten in jouw producten zitten, lees je de ingrediëntenlijst van het product. Dat is dus belangrijk. Wees gerust, bij ons hoef jij dat niet meer te doen, want dat hebben wij al voor jou gedaan. Daarom hebben wij een aparte pagina met al onze CG proof producten. Superhandig. Wij bieden twee heel gerenommeerde merken aan, Pretty Curly Girl en Curly Secret, zodat jij de producten kunt vinden die jij nodig hebt.

Welke CG producten heb ik nodig?

Als we hier nou eens een hapklaar antwoord op hadden, dan was het voor iedereen een stuk gemakkelijker. Je zult het vast al wel gezien hebben, maar er zijn ontzettend veel verschillende producten te koop. Wij gaan liever even terug naar de basis. Wat heb je nodig als je wilt starten met de Curly Girl Methode? Wat zijn de basics?

Voor iedereen die wil starten met de CG Methode, hebben wij het advies om te starten met in ieder geval de volgende producten:

 

  • Final Wash
  • CG Shampoo
  • CG Masker
  • CG Conditioner
  • CG Leave-In
  • CG Gel

Hiermee haal je de basis in huis om succesvol te kunnen beginnen met de CG Methode. Je zult er later achter komen, dat jouw krullen een eigen willetje hebben en dat je als je meer ervaring hebt in de routine geregeld op zoek moet naar een nieuw product. Het is en blijft een zoektocht om de perfecte match te vinden voor jouw haar. Wat werkt wel voor jou en wat juist niet?  Je leert steeds meer en over hoe de producten te gebruiken en je leert om te ‘luisteren’ naar je haar. Wij helpen je er graag bij!