Wat is de CG Methode? 

 

De CG Methode, of eigenlijk de Curly Girl Methode is een heldere verzorgingsroutine voor alle curlies, iedereen met krullend haar. Hierbij maakt het niet uit welke krultype je hebt. Van een subtiele slag tot de sterkste krultypes, de CH Methode is ook voor jou geschikt. Je kunt direct beginnen. Heb jij al heel veel verschillende producten geprobeerd, maar lijkt niets te werken voor jouw krullen? Je krullen blijven ontembaar en pluizig en hierdoor zit jij met je handen in het haar? Dat hoeft niet langer. De CG Methode geeft je richtlijnen over welke verzorging bij jouw haar haar past, zodat jij weer en nog meer van je krullen gaat houden!

De CG Methode begint bij de basis; de juiste producten. Als je begint met de CG Methode ga je alleen nog maar CG methode producten gebruiken. Hierbij is het erg belangrijk dat je bepaalde ingrediënten die in veel andere haarverzorgings- en stylingproducten te vinden zijn, gaat vermijden. Denk hierbij aan sulfaten, parabenen, siliconen (brrr),  minerale oliën, en verschillende soorten uitdrogende alcohol. Deze kunnen zorgen voor serieuze schade en uitdroging van je krullen. Iedereen met welk krultype dan ook, kan op elk moment beginnen met de CG Methode.

Hoe begin ik met de CG Methode?

Denk jij eraan om te gaan starten met de CH Methode? Goed idee! Maar waar moet je in hemelsnaam beginnen, want er is zoveel over te vinden. Wij zijn hier om jou te helpen met ons handige stappenplan. Heb je al in onze shop gekeken en en je geschrokken van de hoeveelheid producten die te koop zijn voor de CG Methode? Dat hoeft niet, want je hoeft echt niet alles in huis te halen om te starten met de CG Methode. Zoals met alles: begin bij de basis. Het is belangrijk dat je start met een paar basisproducten (of één van onze CG Startersets). Voordeel hiervan is, dat je overzicht houdt en je rustig je krullen kunt laten wennen aan de nieuwe verzorgingsroutine. 

Waar je niet zonder kunt als je gaat starten met de CH Methode zijn:

  • Final-wash shampoo
  • Shampoo
  • Conditioner
  • Masker (ook wel, deep conditioner genoemd)
  • Leave-in conditioner of créme (als je dikker haar hebt)
  • Gel
  • Olie

Wij proberen hieronder in zo min mogelijk stappen de basis uit te leggen. Dit is voor echte START van de methode.

Stap 1 van de CG Methode: Reinigen (Final Wash)

Als je begint met de CG Methode begin je altijd met een zogenaamde ‘FINAL WASH’. Met deze shampoo (de enige die sulfaten bevat en met een doel!) verwijder je alle oude productresten en vuil uit je haar. Het is in principe een eenmalige wassing, maar bewaar de final wash shampoo wel, want er zijn genoeg curlies die deze shampoo om de zoveel tijd toch weer eens gebruiken om oude productresten uit het haar te verwijderen. Maar ook als je eens een ‘verkeerd’ product hebt gebruikt kun je een extra final wash doen, om je haar weer te ‘resetten’. 

 

Stap 2: Masker (Deep Conditioning)

Als je de Final Wash grondig hebt uitgespoeld, kun je hierna het deep conditioning masker aanbrengen. Doe dit op de haarlengtes. Je hoeft niet de aanzetten mee te nemen. Laat het masker ongeveer 15-30 minuten inwerken. Hierna spoel je het helemaal uit.

Stap 3: Leave-In Conditioner

De Leave-in conditioner is een echte stylingbasis voor je haar. Je hoeft deze niet uit te spoelen. De naam zegt het al, he.. Het zorgt voor extra hydratatie van je haar en tegelijkertijd beschermt het je haar tegen invloeden van buitenaf. Je brengt de leave-in aan op kletsnat haar. Verdeel het met je vingers door je haar. De laatste beetjes die op je hand zitten verdeel je door de praying hands methode. Je strijkt het uit over je haar.

Stap 4: Gel

Ja daag, horen we je nu al denken. Een gel is toch alleen voor mannen en jongens met veel te snelle ‘voetbalcoupes’? Uhm, nee dus! Gel is onmisbaar in de CG Methode! Gel is perfect om je krullen in model te houden en ook om pluis te verminderen. Door de gel leg je een dun laagje om je haar en dat zorgt ervoor dat je krullen goed blijven zitten gedurende de dagen die volgen na je wasdag. 

De gel breng je niet aan op kletsnat haar, dus dep het eerst wat droger. DOe dit het liefst met een microvezel handdoek. Nu breng je de gel aan. Verdeel een ruime hoeveelheid tussen je handen en breng het aan. Doe dit ook weer met gesloten handen, de zogenaamde ‘praying hands’ manier.

Buig je hoofd helemaal voorover en borstel of kam je haar door. Bevochtig je haar weer licht (met de spray bottle) en knijp de gel in je haar.

Stap 5: Drogen (Ja, nu pas!)

Je bent er bijna! De gel aangebracht in je haar? Dan zit je eerste wasdag en dus de start van jouw CH Methode er bijna op! Dep nogmaals je haar droog met een microvezel handdoek. Het is nu tijd om je haar verder te laten drogen. Dit kan je doen door het aan de lucht te laten drogen of door gebruik te maken van een föhn met diffuser. Hierdoor zal je haar minder pluizen en het zorgt ervoor dat je haar na het drogen mooier in model blijft.

Stap 6 van de CG Methode: Olie: Scrunch Out The Crunch

Nu je krullen mooi gedroogd zijn, kan het zijn dat je een ‘hard laagje’ voelen. Zogenaamde harde krullen, met een laagje ‘crunch.’ Als je dit niet wilt, kun je een klein beetje olie gebruiken om dit er uit te knijpen. Dit noem je ook wel scrunchen.

hupsakee, alle stappen doorlopen? Dan ben je nu voor het eerst echt op weg met de CG Methode. Heb je alle bovenstaande stappen doorgelopen? Congrats! Want dan ben je nu officieel gestart! Hoe nu verder? Laat je krullen goed wennen aan de nieuwe routine en de nieuwe producten. Dit heeft echt even wat tijd nodig.

En dan? Wat moet ik doen bij de volgende wasbeurt? Wacht gerust een paar dagen en begin te zoeken naar wat voor jou werkt.

En na de start van de CG Methode? Wat dan?

Ons advies om 1x per week je haar te wassen met CG shampoo. Te vaak wassen droogt je haar uit. Wil je toch een keer extra wassen, gebruik dan een Co-Wash.

  • Ons wasschema bij 1x per week: CG Shampoo, CG Deep Conditioning Mask, Leave-In Conditioner, Styling: Foam/Mouse/Gel/Olie enz)
  • Ons wasschema bij 2e keer in de week: CG Co-Wash, Leave-In Conditioner, Styling: Foam/Mousse/Gel/Olie enz.
  • Tussen de wasdagen: Op de zogenaamde Refresh dagen gebruik je enkel de Refresh Spray en een beetje glijmiddel. (Huh, wat? Ja lieverds, een beetje CG Glij maakt je krullen blij!) 

Maar begin bij het begin, scoor een heerlijk starterspakket van Curly Secret (lichte producten) of Pretty Curly Girl en begin vandaag met de optimale verzorging van jouw krullen. Expirimenteer nadat je de basis onder knie hebt en probeer verschillende producten. Zo kom jij er achter wat jouw haar nodig heeft om te rocken als nooit tevoren!