Balayage: immens populair en onze signature treatment #1

 

Balayage behandeling bij LLooks: jouw kleurexpert in Enschede. De balayage is een van de meest gekozen kleurbehandelingen in onze salon. En wij snappen dat, want de resultaten zijn ronduit verbluffend. Maar weet je wat het precies is en wat de behandeling inhoudt? Veel klanten weten dat het ‘iets met highlights’ is. En ze hebben ook vernomen dat ze er met een balayage natuurlijker uitzien dan wanneer het haar ‘gewoon’ geblondeerd is. Maar welke techniek gebruiken wij precies om dat KA-BOOM resultaat te bereiken? En wat nog veel belangrijker is, is het ook geschikt voor jouw haartype? 

Wat is balayage?

De behandeling bestaat al heel lang. Maar sinds de laatste jaren heeft deze behandeling enorm veel aan populariteit gewonnen. Heel plat vertaald, uit het Frans, betekent balayage “veeg” of “vegen”. Dit is hoe het in het algemeen wordt aangebracht. Met een kwast vegen we de kleur op je haar. Hierdoor krijg je aan fantastisch zachte en subtiele overgang. Dit is meteen een reden, dat deze behandeling zo immens populair is geworden. Doordat jouw nieuwe kleur met een heel zachte overloop geleidelijk uitgroeit, hoef je veel minder vaak in blinde paniek naar de salon te komen om het bij te laten kleuren. Dit is een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld highlights.

Waarom ik mij gespecialiseerd heb in balayages? Één van de redenen is dat de behandeling heel persoonlijk is, doordat ik de kleuring ‘freehand’ aanbreng. Geen enkele is hetzelfde.  

Waar moet je rekening mee houden bij een balayage?

We ontkomen er niet aan.. het kleuren en/of ontkleuren van je haar is schadelijk voor je wilde manen. Doordat er weinig tot geen gebruik gemaakt wordt van folies, is het wel degelijk minder schadelijk, maar hoe je het ook wendt of keert; er wordt gekleurd en ontkleurd. Uiteraard bespreken we dit met je en we zorgen ervoor dat we jouw haar op verantwoorde wijze behandelen. Ook voor de nazorg van jouw balayage kunnen wij je goed adviseren en met de juiste liefde en genegenheid houd je enorm lang plezier van jouw mooie balayage, die wij met liefde hebben aangebracht. Trouwens, wist je dat de balayage helemaal niet alleen voor blond haar is? Je kunt vrijwel iedere gewenste kleur voor jouw balayage kiezen.

Hoe vaak moet je een balayage laten bijwerken?

Je hoeft een balayage niet vaak te zetten. Twee tot vier keer per jaar zou al meer dan genoeg moeten zijn. Het is ook niet verstandig om het vaker te doen, want dan breng je wel schade toe aan je haar. 

Nazorg

Wat een heerlijkheid: bij een balayage heb je geen last van die bloedirritante uitgroei, die je bij een ‘normale’ kleurbehandeling wel hebt. Het betekent echter niet, dat je je haar niet hoeft te verzorgen. Integendeel. Als je het haar met een balayage niet goed verzorgt, dan verandert het (sneller dan je lief is) in een pluizige, droge niets-mee-te-beginnen bos. Het haar heeft extra liefde en voeding nodig. Wij adviseren je natuurlijk over welke shampoos, conditioners en stylingproducten het beste geschikt zijn voor jouw haar.

Wij hebben een heel compleet productassortiment van het Australische merk bhave. Alle producten bevatten bio-actieve keratine en dat zorgt ervoor dat beschadigd haar van binnenuit wordt hersteld. Denk bij een blonde balayage aan een verzorgende zilvershampoo en conditioner. Of juist een diep voedende shampoo en conditioner, of diep conditionerend masker. Jouw haar kan een extra shot aan voeding gebruiken, en die hebben wij voor je klaar staan. En ga je de deur uit? Vergeet dan niet om verzorgende olie te gebruiken. Wij adviseren je en stellen jouw overlevingspakket voor je samen. Al met al zorgen wij er samen voor dat jij met de mooiste balayage de salon uitloopt en waarbij je verzekerd bent van lang plezier!

Wij kunnen ons voorstellen dat je nu staat te popelen om ook te gaan voor die mooie balayage, of misschien wil je graag eerst een adviesgesprek? Dat kan, maak snel en gemakkelijk jouw afspraak via ons online boekingssysteem. We zien je graag!

Sun-Kissed
Balayage
Balayage + Highlights
Balayage
Balayage
Freehand | Contrast | Diepte

Behandelingen en signature treatments

  • Balayages.
  • Highlights en Lowlights.
  • Krullen knippen en verzorgingsroutine (CG Methode)
  • Special Needs Concept.