Special Needs Concept

Het Special Needs Concept van LLooks is een uniek arrangement voor kinderen en volwassenen die wat extra zorg en aandacht nodig hebben. Onze professionele begeleiding (Autismecoach) en maatwerk maken dat een bezoekje aan de kapper weer leuk wordt. Voor kinderen (en hun ouders, maar ook voor volwassenen! Gespecialiseerd en uniek in Nederland.

Bestel direct

Professioneel

Door de jaren heen heb ik me gespecialiseerd in het knippen van mensen die gevoelig zijn voor prikkels. Met een dochter die autisme heeft, ben ik goed bekend met de symptomen. Ik begrijp hoe stressvol een bezoek aan de kapper kan zijn, zowel voor het kind als voor de ouders. Daarom heb ik een concept ontwikkeld dat rust, duidelijkheid en structuur biedt, ondersteund door mijn afgeronde opleiding als post-HBO Autismecoach.

Kinderen met autisme (ASS) en de kapper

“In mijn salon verzorg ik veel kinderen met autisme of een angst voor de kapper. Dit werk vind ik geweldig, omdat ik echt iets kan bijdragen. Ik begrijp heel goed hoe ouders zich kunnen voelen tijdens een bezoek aan de kapper. Ik weet ook hoe traumatisch zo’n bezoek kan zijn voor een kind als het niet wordt gezien, gehoord of als het wordt vastgehouden. In mijn salon mogen kinderen volledig zichzelf zijn, zonder druk en in hun eigen tempo, omdat zij de controle hebben. Dat is de reden dat het hier zo goed werkt. Ik ben er ontzettend trots op.” (Linda de Wit)

Maatwerk

Ik zet me met veel plezier in om de wereld een beetje mooier te maken voor ouders en kinderen met autisme, maar ook voor volwassen klanten die extra zorg en aandacht nodig hebben. Bij ons is een knipbeurt meer dan alleen knippen; we streven ernaar om met onze diensten maatwerk te bieden.

Voordat we beginnen met knippen, nemen we uitgebreid de tijd om de wensen en behoeften van de klant te bespreken en hier rekening mee te houden. We plannen deze klanten altijd privé in de salon, zonder de druk van andere klanten en met zo min mogelijk afleiding. U en uw kind kunnen helemaal zichzelf zijn zonder zich ongemakkelijk te voelen. We bouwen aan vertrouwen en werken in het tempo van de klant.

Arrangement

Het arrangement voorziet in een boeking van maximaal één uur in de salon, exclusief voor het kind, zonder andere klanten erbij. Met ‘maximaal’ bedoel ik dat het kan voorkomen dat een kind sneller klaar is (ja, dat gebeurt ook!) of dat het kindje het nog niet zo lang volhoudt. We nemen alle tijd om het kind te leren kennen en een veilige omgeving te creëren, bijvoorbeeld door samen een spelletje te spelen. Het kind went zo aan de salon, aan mij persoonlijk en als kapper. Soms komt het voor dat we tijdens de eerste afspraak nog niet knippen. Dat is geen probleem, want ons doel is het kind op zijn gemak te stellen. Dit kan tijd vergen, maar soms lukt het al bij de eerste afspraak om een mooi kapsel te creëren. Er is hierin geen goed of fout; het gaat om het tempo van het kind. Bij een volgende afspraak pakken we de draad op waar we gebleven waren. Misschien is het kind dan klaar om geknipt te worden, of misschien gaat het al een stuk beter. Uit ervaring blijkt dat we meestal één tot drie afspraken nodig hebben om tot een mooi geknipt kapsel te komen.

Dit concept, uniek in Nederland, met professionele begeleiding, is de ideale oplossing voor iedereen die net dat beetje extra zorg nodig heeft.

HOE WERKT HET PRIKKELARM ARRANGEMENT KINDEREN?

Bestel hieronder het speciale behoeften concept voor kinderen. Voorafgaand aan de afspraak nemen we contact op voor een grondig voorgesprek. Hierin bespreken we de bijzondere behoeften van uw kind, uw wensen als ouders en eerdere ervaringen. We lichten onze unieke en bewezen aanpak toe en plannen samen de eerste afspraak in.

Op de dag van de afspraak bieden we tot een uur tijd in de salon, exclusief voor uw kind (zonder andere klanten). We maken kennis, bouwen vertrouwen op en laten uw kind zichzelf zijn. We introduceren onze salon en het kappersberoep. Knippen gebeurt alleen met instemming van het kind; soms gebeurt dit niet, maar meestal wel.

We plannen vervolgafspraken in overleg. Continuïteit is cruciaal om structuur te bieden voor uw kind. Een bezoek aan de kapper wordt zo minder beangstigend, normaler en misschien zelfs leuk. Stel je eens voor dat je kind na enkele bezoeken vraagt: “Wanneer gaan we naar Linda?” Dat is mogelijk en gebeurt ook. We denken graag met u mee en voorzien u van advies.

Dit arrangement is bedoeld voor prikkelgevoelige kinderen (en hun ouders) voor wie een kappersbezoek zeer spannend is. Met dit arrangement verminderen we de druk voor zowel het kind als de ouders aanzienlijk. De kosten voor dit Special Needs arrangement van 1 uur exclusieve en prikkelarme tijd in de salon met professionele begeleiding van mij als ‘autismekapper’ zijn €65,00.

 

kinderen met autisme

INFORMATIE

Over ons

Veelgestelde vragen

Verzenden en retour

Contact

Algemene Leveringsvoorwaarden

Privacy

Blog

LLOOKS

 

Openingstijden: ma-vr van 09.30-17.00 uur

Mail. telefoon en/of app beantwoorden wij tijdens de openingstijden

Hooiraamhoek 69

7546 MD Enschede

E-mail: info@llooksenschede.nl

Tel: 06 43 03 04 17

KVK: 61319651

BTW: NL001945874B72